Prijzen PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment korting, Koop Vandaag je pcr-test!☝

Coronatest in Raalte

sneltest-pcr-test-coronatest-in-raalte

Sneltest – PCR test – met spoed afspraak maken in Raalte?

Ben je de laatste tijd veel aan het hoesten, verkouden en heb je het benauwd? Dat zijn slechts enkele voorbeelden van symptomen van corona. Als je symptomen hebt, is het belangrijk voor jezelf en voor anderen dat je een coronatest in Raalte afneemt testen. Wil je de uitslag zo snel mogelijk? Dan kun je ook een sneltest laten afnemen. Dat is een coronatest in Raalte of in Heerde waarbij je de uitslag al binnen 15 minuten hebt. Daardoor zit je nooit langer in quarantaine dan noodzakelijk is. Als de uitslag positief is, is het uiteraard wel van belang dat je in quarantaine blijft.

Hoe werkt deze coronatest in Raalte?

De sneltest wordt afgenomen door een commercieel bedrijf. Je betaalt dus wel om deze test af te kunnen laten nemen. De test kan echter wel veel voordeel hebben, omdat je de uitslag al zo snel hebt. Voor de test wordt gebruik gemaakt van een neus swab. Oftewel, er wordt een wattenstaafje in je neus gestoken. Dat wattenstaafje komt vrij diep, waardoor het enigszins oncomfortabel kan zijn. Toch doet de test geen pijn. Hierna krijg je in veel gevallen al ter plekke de testuitslag.

Een GGD teststraat

Het beste alternatief is een teststraat van de GGD bezoeken. Je dient ook in dit geval een afspraak te maken, maar deze test kost geen geld. Nadeel is dat je veel langer moet wachten op de uitslag, namelijk niet 15 minuten, maar 24 tot 48 uur. Dat verschil zorgt ervoor dat veel mensen wel voor de sneltest kiezen. Vooral voor zelfstandig ondernemers is de commerciële teststraat zeer interessant. Als er dan geen virus bij je is aangetroffen, kun je snel weer aan het werk.

Dit zijn de symptomen van corona

Er zijn ontzettend veel symptomen die zich voor kunnen doen als je corona hebt. Als je enkele van deze symptomen hebt, is het al van belang dat je een coronatest in Raalte laat afnemen. 

Veel voorkomende symptomen zijn buikpijn, duizeligheid, diarree, benauwdheid, een loopneus en verkoudheid. Ook verlies van smaak- en reukvermogen wordt vrij vaak vermeld. Toch zijn er nog meer symptomen dan alleen die hierboven. Kijk voor een volledige lijst van symptomen op de website van het RIVM. Wuif het niet weg als je symptomen hebt, maar laat je echt testen. Je wilt het niet op je geweten hebben dat je straks mensen om wie je geeft besmet.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Bespaar met hoge kortingen, Boek Vandaag je coronatest!☝
sneltest-pcr-test-coronatest-in-raalte

Dit doe je als je positief getest bent

Een positieve testuitslag is even schrikken. Als je kwetsbaar bent is het belangrijk dat je met je huisarts belt als je ernstige klachten hebt. Blijf echter wel te allen tijde in quarantaine, om te voorkomen dat je anderen besmet. Heb je hulp nodig met spoed? Bel dan 112. Heb je weinig last van klachten? Ook dan is het belangrijk dat je in quarantaine blijft. Dat geldt ook voor de mensen met wie je samenwoont. Anders zou het virus namelijk alsnog op die manier verspreid kunnen worden. Daarom is het van belang dat jij en heel je huishouden in quarantaine blijven.

Scroll naar boven