Prijzen PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment korting, Koop Vandaag je pcr-test!☝

Coronatest in Ommen

coronatest-sneltest-pcr-test-antigen-test-in-ommen

Waar in Ommen kan je een sneltest, PCR test of antistoffen test in plannen?

Wil je snel getest kunnen worden op corona? Dan is het goed om te weten dat dit mogelijk is door middel van een coronatest in Ommen. Zorg ervoor dat je snel een afspraak maakt als je coronaklachten lijkt te hebben. Zorg er ook voor dat je in de tussentijd in quarantaine blijft. Op die manier voorkom je dat je anderen besmet. Ook je huisgenoten moeten in quarantaine blijven, in ieder geval tot je de testuitslag hebt.

Een snelle coronatest in Ommen

Als je snel de uitslag van de test wilt, dan kun je voor de sneltest kiezen. Je hebt dan namelijk al binnen 15 minuten de uitslag van de test. Dat scheelt enorm, want bij de GGD duurt het één tot twee dagen voordat je de uitslag krijgt. Het is zeker aan te raden om voor de sneltest te kiezen als je bereid bent om voor de test te betalen. De test wordt afgenomen door middel van een neus swab. Deze test is erkend door het RIVM. Als je positief getest bent, wordt dat door gecommuniceerd naar de GGD. Je kunt de teststraat inrijden met je auto.

Een GGD teststraat in Ommen

Een alternatief voor de commerciële test is de GGD teststraat. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te betalen. Het kan wel vervelend zijn dat je 24 tot 48 uur op een uitslag moet wachten. Als je huisgenoten hebt, kan dat bijvoorbeeld ook vervelend zijn voor hen. Ook deze teststraat kun je bezoeken met de auto.

Voor welke teststraat kies je?

Er zijn dus verschillende teststraten waar je uit kunt kiezen. Welke teststraat het best is, is volledig afhankelijk van hoe snel je de uitslag wilt hebben en of je bereid bent om te betalen voor de test. Vooral voor ondernemers is het aan te raden om wel voor de sneltest te kiezen. Mocht je dan geen corona hebben, ben je minder tijd verloren in afwachting van de testuitslag.

coronatest-in-ommen

De symptomen van corona

Corona kan ontzettend veel verschillende symptomen hebben. Welke symptomen men heeft, kan ook per persoon verschillen. Het is aan te raden om de symptomen te bekijken op de website van het RIVM. Zie je dat jij een aantal van die symptomen hebt? Dan is het belangrijk om snel een testafspraak te maken en in quarantaine te gaan. Voorbeelden van symptomen zijn benauwdheid, een loopneus, hoesten, koorts en niezen. Ook het verlies van reuk- en smaakvermogen komt weleens voor.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Bespaar met hoge kortingen, Boek Vandaag je coronatest!☝

Dit doe je bij een positieve testuitslag.

Heb je een coronatest in Ommen of Zwolle gedaan en is de uitslag positief? Dan moet je verplicht in quarantaine blijven en hetzelfde geldt voor je huisgenoten. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je het virus verspreidt. Dat wil je uiteraard niet op je geweten hebben. Je krijgt een brief thuis van de GGD waarop staat vermeld hoe lang je in quarantaine moet blijven.

Als je test negatief is, dan kun je wel met een gerust hart uit quarantaine gaan. Blijf je in dat geval echter wel aan de maatregelen houden.

Scroll naar boven