Prijzen PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment korting, Koop Vandaag je pcr-test!☝

Coronatest in Hasselt

coronatest-in-hasselt

Wil je een coronatest in Hasselt laten afnemen en al binnen een kwartier de uitslag hebben? Gelukkig is dat inmiddels mogelijk! Bij de teststraten van de GGD kan het 24 tot 48 uur duren voordat je een uitslag hebt. Kies je echter voor een van de commerciële teststraten, dan heb je de uitslag al veel sneller.

Hieronder lees je alles over de verschillende testmogelijkheden en over het coronavirus in het algemeen.

Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar wat je moet doen als je een positieve testuitslag hebt?
Lees de pagina dan aandachtig door. Zo heb je alle informatie die je nodig hebt als je mogelijk besmet bent met het virus.

Coronatest in Hasselt met uitslag binnen 15 minuten!

De sneltest is zeker geen slecht idee. Veel mensen vinden het prettig om snel te weten of ze het virus wel of niet hebben. Zo hoef je niet erg lang in quarantaine te zitten als blijkt dat je niet besmet bent met corona. Bovendien hoef je ook niet in spanning af te wachten wat de uitslag nu zal zijn. Er wordt gebruik gemaakt van een neus swab test. Die test doet geen pijn geven de meeste mensen aan. Wel kan het testen vrij vervelend aanvoelen, aangezien het wattenstaafje diep in de neus gestoken moet worden.

Een GGD teststraat bezoeken

Het alternatief is om een GGD teststraat te bezoeken. Om je te laten testen bij de GGD heb je geen geld nodig. Het nadeel van een test door de GGD is dat je langer op de uitslag van de test moet wachten. Het kan namelijk 1 tot 2 dagen duren voordat je de uitslag van de test hebt. Om die reden zijn er mensen die de voorkeur aan een sneltest geven.

Voor welke teststraat kies jij?

Voor welke teststraat je het best kunt kiezen, is afhankelijk van je eigen voorkeur. Zo zijn er veel ondernemers en werkgevers die ervoor kiezen om zichzelf of hun personeel op een sneltest locatie te laten testen. Vooral als er preventief getest wordt, ben je aangewezen op de commerciële teststraten. Als je een krappe maand hebt, kan het minder prettig zijn om te betalen voor een teststraat. In dat geval kun je ook voor een teststraat van de GGD kiezen, waar je je gratis kunt laten testen.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Bespaar met hoge kortingen, Boek Vandaag je coronatest!☝

De symptomen van het coronavirus

Het coronavirus kent verschillende symptomen. De meeste mensen hebben last van kortademigheid, verkoudheid, keelpijn, een loopneus, hoesten, koorts en niezen. Sommige mensen hebben ook last van een verminderd reuk- en smaakvermogen. Andere symptomen zijn buikpijn, diarree, spierpijn en duizeligheid. Heb je een van deze symptomen? Dan is het een goed idee om in quarantaine te blijven en je te laten testen. De volledige lijst met symptomen van corona lees je op de website van het RIVM.

coronatest-in-hasselt

Een positieve testuitslag?

Zodra je de testuitslag krijgt, zie je of de test positief of negatief is. Als de uitslag positief is, dan is het belangrijk dat je in quarantaine blijft. Waarschuw ook direct je huisgenoten, zodat ook zij in quarantaine blijven. Je mag niet de deur uit om eten of andere noodzakelijke producten te halen. Laat dat dus aan huis bezorgen of vraag een kennis om het voor de deur te zetten. Je krijgt na een positieve uitslag informatie van de GGD. Volg die informatie goed op en blijf in quarantaine totdat het niet meer nodig is.

Een negatieve testuitslag?

Is de uitslag negatief? Dat is een goed teken! Belangrijk is dat je hierna wel alle maatregelen goed na blijft leven. Een negatieve testuitslag nu betekent namelijk niet dat je in de toekomst weer een negatieve testuitslag zal hebben. Door de maatregelen goed na te leven, kun je een besmetting voorkomen.

De laatste maatregelen

Houd je aan de maatregelen om zo te voorkomen dat je het virus oploopt en/of verspreidt. De laatste maatregelen krijg je mee in de persconferenties. Blijf die dan ook goed volgen. Ook op de website van de Rijksoverheid kun je de laatste maatregelen terugvinden. Voor actuele informatie kun je ook de websites van het RIVM en de GGD bezoeken. Als je op de hoogte bent van het laatste nieuws rondom het virus en je aan de maatregelen blijft houden, is de kans op besmetting het kleinst. Zorg er ook voor dat anderen binnen jouw huishouden zich goed aan de maatregelen houden.

De afspraak maak je zeer eenvoudig

Wil je snel een afspraak maken voor een coronatest in Hassselt of Nieuwleusen? Doe dat dan via de website!
Zo heb je binnen enkele minuten al een afspraak om getest te worden.

Scroll naar boven