Prijzen PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment korting, Koop Vandaag je pcr-test!☝

Coronatest snel laten afnemen in Genemuiden?

coronatest-snel-met-spoed-testen-pcr-antistoffen-test-in-genemuiden

Er zijn veel situaties waarin het verstandig kan zijn om je zo snel mogelijk op corona te laten testen. De coronatest, sneltest, pcr of antistoffen test in Genemuiden kun je laten afnemen op een sneltest locatie. Daar kun je binnen 15 minuten een afspraak voor maken. Als er symptomen van corona zijn, is het belangrijk om direct een afspraak te maken en in quarantaine te gaan. Je wilt dan namelijk geen anderen besmetten. Voor werkgevers kan het soms ook interessant zijn om preventief te testen.

Hieronder lees je alles over de coronatest in Genemuiden en Staphorst. Zo weet je precies waar je aan toe bent als je je laat testen op het virus. Bovendien kun je zo ook nagaan welke test het best bij je past. Kies je bijvoorbeeld voor de sneltest of voor de test van de GGD?

De coronatest in Genemuiden met uitslag binnen 15 minuten

Om te beginnen kun je een coronatest, PCR, antigen of sneltest in Genemuiden af laten nemen waarbij je de uitslag al binnen 15 minuten hebt! Dat is het geval bij een sneltest locatie. Voor deze locatie dien je te betalen, maar je hebt de uitslag dan wel vele malen sneller. Ook hier worden de tests afgenomen door getrainde mensen. De test die gebruikt wordt is de neus swab test. Die test wordt ook door het RIVM erkend. Daardoor kunnen resultaten gedeeld worden met de GGD. Je kunt een afspraak maken via de website en de teststraat inrijden met de auto.

Teststraat van de GGD

Ook kun je een teststraat van de GGD bezoeken. Het duurt dan niet 15 minuten, maar 24 tot 48 uur voordat je de uitslag krijgt. Voordeel van deze teststraat is dat je niet hoeft te betalen. De test wordt afgenomen met een wattenstaafje in je neus en een in je keel. De test kan onaangenaam voelen, maar zal geen pijn doen.

Kies je voor de GGD of voor de sneltest?

Als je je wilt laten testen, kun je voor de sneltest kiezen of voor de test van de GGD. Wil je heel snel de testuitslag binnen hebben? Dan is de sneltest locatie uiteraard de betere keuze. Vooral zzp’ers en werkgevers kiezen veel voor de sneltest. Ook als je gewoon snel de uitkomst van je test wilt hebben, kun je het best voor de sneltest kiezen. Heb je niet zoveel geld over voor de test? Dan is de test van de GGD beter.

Tarieven Sneltest en PCR-test met Reisdocument
☝Bespaar met hoge kortingen, Boek Vandaag je coronatest!☝

Dit doe je als je positief blijkt te zijn

Als je positief getest wordt, dan moet je in quarantaine. Dan is het belangrijk dat ook je huisgenoten in quarantaine gaan. Ga ook niet je huis uit om bijvoorbeeld boodschappen te gaan doen. Laat die in plaats daarvan thuisbezorgen. Je krijgt ook een brief van de GGD als je positief getest bent. Daarin staat wanneer je weer uit quarantaine zou mogen.

Een afspraak maken

Wil je snel een afspraak maken voor een testlocatie? Als je een sneltest wilt, kan dat via de website. Wil je een afspraak in de GGD teststraat, dan moet je de afspraak via de website van de GGD maken.

Scroll naar boven